Over Onings

Onings Holland is een gerenommeerde exporteur van bollen en knollen. Het familiebedrijf bestaat al ruim 60 jaar en heeft een grote naam opgebouwd in de export van leliebollen. Naast de nummer één in lelies is Onings Holland ook een gewaardeerde leverancier voor andere bol- en knolgewassen, zoals tulpen, irissen, fresia’s, gladiolen en hyacinten. De onderneming betrekt de bollen en knollen van zorgvuldig geselecteerde kwekers vanuit de hele wereld.

Alvorens het product weer zijn weg vindt naar afnemers in zo’n 50 landen, vinden op het bedrijf in Poeldijk uiterst nauwkeurige en hoogwaardige controles plaats. Daardoor staat de kwaliteit van de Onings-bollen op een zeer hoog niveau en staat een PO-bol garant voor een perfect eindresultaat.

Testresultaten

De opzet van de jaarlijks terugkerende 'Bol in bloeidagen’ blijft ongewijzigd. Van alle ontvangen partijen worden 30 bollen afgenomen die vervolgens in het voorjaar worden geplant in de volle grond in een standaard kas. Tijdens de groei wordt in de kas de meest normale groeiomstandigheden aan gehouden. Dit allemaal om een zo reëel mogelijk beeld te creëren van de kwaliteit van alle partijen en om de relevantie van de eindresultaten te waarborgen. Ook konden de partijen met hetzelfde soort en dezelfde maat met elkaar vergeleken worden.

Uiteraard werden de resultaten voor een deel beïnvloed door de Nederlandse weersomstandigheden tijdens de groei. Het klimaat tijdens de plantdatum, de temperatuur en de hoeveelheid licht hebben Invloed op het aantal knoppen, de lengte en de snijdatum.

De resultaten worden dit jaar gevormd door 598 verschillende cultivars en 3358 verschillende partijen in totaal.